website - vitaliteit tip - blauw - 12.jpg

 

UTRECHT – Jonge werknemers die net beginnen op de arbeidsmarkt, eten vaker ongezond en roken meer dan 25-plussers. 365/ArboNed zegt dat werkgevers werknemers meer moeten aanspreken op hun leefstijl en daarbij ook hulp moeten bieden om slechte gewoontes af te leren.

Uit preventief medisch onderzoek van de arbodienstverlener blijkt dat 37 procent van de schoolverlaters en andere jonge werknemers tot 25 jaar zelf aangeeft ongezond te eten; 33 procent zegt te roken. Dat is behoorlijk meer dan bij oudere leeftijdsgroepen, waar het roken rond de 20 procent schommelt en het ongezond eten tussen de 20 en 25 procent. Het alcoholgebruik is bij jongeren nog laag. In de leeftijdsgroep 15 tot 40 jaar zegt ongeveer 5 procent te veel te drinken. Van de 55-plussers zegt circa 10 procent te veel te drinken.

 

Volgens 365/ArboNed zijn de cijfers zorgelijk, omdat het gaat om zelf gerapporteerde leefgewoontes van mensen: in werkelijkheid zal het slechter gesteld zijn met de leefstijl van de werknemers. Volgens 365/ArboNed moeten werkgevers hun personeel aanspreken op een ongezonde leefstijl, en daarbij dan wel direct hulp bieden om de problemen aan te pakken.

 

27-07-2012 De Stentor

 

 

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer