website - vitaliteit tip - blauw - 4.jpg

 

Bijna driekwart van de Nederlandse werknemers maakt tijdens zijn vakantie gebruik van zakelijke apps. Hiervoor nemen zij laptops, tablets en smartphones mee naar het vakantieadres. Naast het bijhouden van social media wordt er ook vaak een vinger aan de pols gehouden bij het werk. Dit blijkt uit en online poll van softwareleverancier Exact waaraan honderdzestig mensen meededen.

 

Ongeveer de helft van de respondenten beperkt de zakelijke informatievoorziening tot incidenteel gebruik of controleert enkele keren per week hoe de vlag erbij hangt. Bijna een kwart geeft aan één keer per dag of zelfs meerdere keren per dag te controleren hoe het er in Nederland op werkgebied voor staat. Op basis van deze aantallen kan volgens Exact misschien niet worden geconcludeerd dat driekwart van alle Nederlanders veel met zijn werk bezig is tijdens vakantie, wel benadrukt het een onderliggende trend die laat zien dat het voor mensen lastig is om het werk los te laten.

 

Hein Brockhoff, managing director Exact Benelux, herkent die trend. 'Er bestaan steeds meer mogelijkheden om waar en op welke manier dan ook te werken. Die vrijheid zorgt ervoor dat we onze tijd anders verdelen tussen werk en privé. In de meeste gevallen is dat prima, maar tijdens de vakantieperiode is het toch goed om afstand te nemen en tot rust te komen.'

 

20 augustus 2012

 

 

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer