website - vitaliteit tip - blauw - 1.jpg
  • WAAR HET OM DRAAIT BIJ ONREGELMATIGE DIENSTEN

   Congres 09 november 2017


   Waar het om draait bij Onregelmatige Diensten! Medewerkers in onder andere de zorg, (maak)industrie en het openbaar vervoer hebben doorgaans wel een vak geleerd, maar zijn eigenlijk nooit voorbereid op het werken in onregelmatige diensten. Hoe kunnen jouw medewerkers hun levensstijl zo afstemmen op hun onregelmatige werktijden dat ze energiek en vitaal blijven? Experts vertellen hier alles over op het congres van donderdag 09 november 2017: 'Waar het om draait bij Onregelmatige Diensten'. Een inspirerende dag voor managers en HR verantwoordelijken; boordevol kennis, actuele inzichten, eye-openers en praktische handvatten. Meer weten? Kijk op www.onregelmatigediensten.nl

  • VITALITEIT EN BEVLOGENHEID

   Dé sleutel tot succes!


   Haal meer uit uw medewerkers door vitaliteit en energiemanagement. Investeren in uw belangrijkste bedrijfskapitaal levert meer rendement voor uw organisatie. Vitaliteit en bevlogenheid is ‘besmettelijk’ creëer positieve energie binnen uw organisatie. Efficiënt en met plezier werken!

  • PROGRAMMA'S OP MAAT

   Performance verhoging


   Om programma’s te laten slagen stemmen wij de inhoud van het programma specifiek af op uw organisatie. Of dat u kiest voor: energiemanagement; implementatie van vitaliteit; verandermanagement; coaching; bedrijfschallenge voor het vergoten van team binding; metingen; advisering en project ondersteuning; alles staat in het belang van een optimaal functionerende organisatie, uw organisatie!

  • UW ORGANISATIE IN BEWEGING

   Vitaliteit Centrum brengt organisaties in beweging!


   Meerdere organisaties in Nederland gingen in voor. Zowel fysiek als mentaal komen organisaties in beweging. Implementatie van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Investeren in uw medewerkers is een investering in uw organisatie. Ervaar zelf wat het uw organisatie oplevert!

  • REFERENTIE WITTEVEEN+BOS

   Met een glimlach aan het ontbijt


   “Leven in het moment van Nu. Op een ochtend werd ik me hiervan bewust aan het ontbijt. Nu, geen stress niet onnodig meer haasten. Maar genieten met een glimlach aan het ontbijt, samen met mijn vrouw en kinderen. Sanne en Sem staan voor het raam te zwaaien en geven handkusjes, zoals kinderen van twee jaar dat doen. Dit is voor mij genieten, dit geeft mij energie. Een goed begin van de dag.”

  • SOCIAAL FONDS TAXI

   ESF AWARD 2015

   Eervolle vermelding voor innovatie


   Vitaliteit Centrum Deventer en Sociaal Fonds Taxi ontvangt op donderdag 26 november een eervolle vermelding van de landelijke ESF-award 2015, initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken. Zij ontving voor het Vitaliteit programma dat zij heeft ontwikkeld en uitgevoerd onder zo’n 800 bus- en taxichauffeurs een eervolle vermelding. Op het gebied van innovatie binnen de categorie Duurzame Inzetbaarheid was dit project het meest onderscheidend en succesvol.

  • RECEPTENBOEK WISSELDIENSTEN

   Wat eet je tijdens de onregelmatige dienst?


   Welke gerechten eet je tijdens een onregelmatige dienst? Wat houdt je alert? En hoe kan je de gerechten makkelijk meenemen? Het boek staat vol informatie, praktische handvatten, tips en recepten die helpen om medewerkers tijdens wisseldienst en ploegendienst energiek te houden.

   Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • REFERENTIE

   VAN GERWEN TAXI

   Interessante weetjes, leuk en nuttig


   “Vorig jaar oktober werd een programma over vitaliteit gestart. Samen met 13 collega’s ben ik enthousiast aan dit programma begonnen. Het eerste onderdeel ‘de vitaliteitscheck’ was een complete verrassing. Van bijna bejaard ging ik een aanzienlijk aantal jaren terug in metabolische leeftijd. De andere gegevens waren ook goed.”

Rita heeft duidelijk haar richting gekozen: “als het voedsel is dan eet ik het”, op mijn vraag wat ze daarmee bedoeld antwoordt ze: Ik snoep niet meer, ik kon enorm genieten van eclairs maar daarna voelde mijn lichaam gewoon niet fijn. Sinds ik een jaar geleden gestopt ben met het eten van suiker werken mijn darmen weer zoals het hoort, mijn stoelgang is weer normaal en ik voel de invloed daarvan op de rest van mijn functioneren. Vergelijk het maar met diesel in een tank gooien terwijl de motor om benzine vraagt. Dat gaat niet goed, sinds ik weer benzine tank krijgt mijn lichaam weer waar het behoefte aan heeft, ik voel het gewoon! Mijn man gaat ook steeds meer in mijn eetpatroon mee, van mijn zelfgemaakte koek, tot avocado’s. Ik ga steeds meer lezen over gezonde voeding en ik ontdek steeds weer nieuwe gezonde producten. Hij is er blij mee. Hij heeft diabetes 2 en is behoorlijk mager maar bij de laatste controle was zijn suiker gedaald en hij is wat aangekomen”. Hij vindt het ook fijn dat Ria weer zo goed in haar vel zit. Hij heeft zich wel eens zorgen gemaakt over haar eetgedrag vertelt Rita: “Ik zorgde niet goed voor mezelf, had regelmatig eetbuien, sloeg maaltijden over of kon gewoon niet stoppen met eten. Na zo’n eetbui was ik zo moe dat ik de rest van de dag alleen nog maar op de bank zat en daar ’s avonds op in slaap viel. Mijn verandering juicht hij alleen maar toe.”

 

Door de tips van het Vitaliteit Centrum is er een verdieping van mijn kennis ontstaan, ik ben gaan experimenteren met eten en kwam er zo achter wat goed voor mij is. De weegschaal is minder belangrijk geworden, “het doet me niks meer” zegt Rita, “ik weet dat ik gezond eet en ken mijn lijf inmiddels. Ik weet dat suiker mijn grootste vijand is. 1 bitterbal eten is voor mij geen probleem maar 1 snoepje lukt mij niet. Als mijn eetbuien, die ik al vanaf dat ik een kind was had, echt werden veroorzaakt door het eten van suiker word ik erg verdrietig. Als hier destijds door de medische wetenschap meer aandacht aan was besteed, was mijn leven heel anders gelopen. Ik heb het vermoeden dat het eetprobleem bij mij een lichamelijke oorzaak heeft en geen psychische, zoals werd gezegd. Het positieve hieraan is dat ik nu andere mensen kan helpen door mijn verhaal te vertellen, in de hoop zij dat hun leven ook weer in eigen hand kunnen nemen.

 

Rita voelt zich fitter dan ooit, “ik voel me nog fitter dan toen ik 20 was. Wat mij wel verbaasd, is dat mensen zich afvragen of ik wel goed bezig ben. Of ik niet teveel afval. Het is de omgekeerde wereld. Toen ik op mijn dieptepunt een BMI van 43 had (morbide obesitas) heeft echt niemand mij aangesproken om zijn zorgen uit te spreken.  Nu is mijn metabolische leeftijd van 71 naar 41 jaar gegaan, mijn BMI is nog maar 23 (gezond gewicht). Het is heel bijzonder dat er mensen zijn die het nodig vinden nu hun zorgen naar mij  uit te spreken. We zijn zo gewend geraakt aan mensen met overgewicht dat we ons zorgen maken om iemand die op zijn ideale gewicht zit. Dit onderstreept dat mensen gewoon niet weten wat een gezonde levensstijl inhoud!

 

Zo komen we uit bij het einde van dit interview, ik zou nog uren met Rita kunnen praten. Er is 1 ding wat ze nog graag gezegd wil hebben: “dat mensen na het lezen van dit interview niet denken, ga dit doen en je wordt 30 jaar jonger. Mijn mindset was al aan het veranderen op het moment dat ik aan de vitaliteitsroute begon. Door mijn deelname kreeg ik net dat laatste duwtje dat nodig was om deze verandering blijvend te maken. Ik ben me door de vitaliteitroute bewust geworden van wat er in mijn lijf gebeurt. Dat is belangrijker dan calorieën tellen”. Een mooie afsluiting van mijn kennismaking met Rita, fantastisch om te zien hoe zij haar leven heeft veranderd en dat wij daar een kleine bijdrage aan hebben kunnen leveren. 

 

Met vriendelijke groet,

Rita Roelvink

 

 

 

 

Contact vc

 

 

 

 

 

 

Privacy  Disclaimer